sobota 21. května 2016

Aktuální péče o moji pleť


Krásné sobotní ráno.

Vzhledem k tomu, že mi přicházejí zprávy o tom, jak pečuji o svoji pleť, rozhodla jsem se natočit video o mojí péči o pleť. 
Aktuálně mám pleť suchou a citlivou, takže potřebuji mastné krémy, takže tohle nebude video pro někoho, kdo má pleť mastnou a akné. Bude to video pro sušenky jako jsem já. 

Čím se vyznačuje suchá pleť?

Závidím ženám, co vlastní pleť normální. Přibližně do 25. roku sice patří suchá kůže k těm nejkrásnějším – je jemná, s růžovým nádechem, bez mastného lesku a s drobnými póry, postupem času ale tyto klady ustupují. A pokud se o ni dobře nestaráte hrozí, že začne předčasně stárnout a začnou se vytvářet rychle vrásky. Jo raději bych měla pleť mastnou než suchou. Bohužel mi není už náct a tak to je znát na pleti. Potřebuji jinou a výživnou péči. Na pleti již zaznamenávám vrásky na určitých místech a tak budu bojovat a bojovat.
Příčiny suché pleti mohou být dvě – suchá, anebo dehydratovaná pokožka. První z nich trpí nedostatečným vytvářením kožního mazu, ztenčením vrstev a následně křehkostí a pnutím. Má totiž poškozenou strukturu a nejvíce jí pomůže používání produktů určených pro suchou a velmi suchou pleť. Měly by obsahovat regenerační, výživné buňky, obnovující ingredience, např. vitamíny rozpustné v olejích (E, A), mastné kyseliny, proteiny apod. Kromě toho, že tento typ kůže můžete zdědit, získat ji lze i působením vnějších vlivů – nevhodnou životosprávou, nadměrně znečištěným ovzduším, anebo špatnou péčí o pokožku. 
Jaké jsou moje tipy na suchou pleť? 
Nějaké uvidíte i ve videu.
1. Určitě dodržujte pitní režim, jednoduše mějte stále u sebe i v kabelce láhev s vodou. 
2. Na suchou kůži nepoužívejte mýdlo, kupte si raději nějaké sprchové mléka. 
3. Kůži pravidelně šetrně čistěte a promazávejte. Aplikujte správně krém, který v dlaních zahřejete a následně ťupkáním aplikuji na pleť. Prostě žádné zbytečné tahání pleti vis video.
4. Můžete vyzkoušet i doplňky stravy jako je kolagen, který snižuje ztrátu tekutin. I když správná strava dělá své - hodně zeleniny a ovoce. 
5. Pokud chcete ušetřit, využijte recept našich babiček a suchou pleť promazávejte čistým vyškvařeným a nesoleným vepřovým sádlem. Možná se budete divit, ale právě sádlo je základem i mnoha kosmetických přípravků. Také určitě vyzkoušejte můj recept na domácí pleťový krém. 
6. Na suchou kůži se hodí také výluh z otrub, pleťová voda z růží, výživná maska z banánů, anebo čistící směs z jogurtu a ovesných vloček. Některé osvědčené recepty používají i žloutek smíchaný s olivovým olejem a citrónovou šťávou. Také tu již máte článek o domácích maskách na pleť - stačí do vyhledávače napsat domácí masky na pleť. 


Krásou sobotu všem! 

Žádné komentáře:

Okomentovat