neděle 19. října 2014

Bio vosk na nehty posilující ze stránky naturalcosmetic.cz


Ahoj krásky. Vím, že dlouho nebyl článek. Za to bych si nakopala do zadku, ale bohužel není tolik času jako dřív. Takže se omlouvám. Dneska bych se s Vámi chtěla podělit o recenzi na bio vosk ze stránky naturalcosmetic.cz Můžeme se vrhnout na recenzi!

Prvně bych chtěla rozebrat moji zkušenost s e-shopem. Bio vosk jsem dostala k recenzi zdarma. Určitě výrobky hodnotím podle toho, jak mi vyhovují. Kladnou recenzi nenapíšu jen proto, že jsem výrobek dostala zdarma k recenzi. Vždy píšu recenze podle toho, jak mi vyhovuje. Komunikaci byla na jedničku. Nemusela jsem na odpověď čekat dlouho. Eshop mi pomohl s výběrem vhodného výrobku. Jejich stránky jsou navíc přehledné a plné zajímavých věci. Na stránkách seženete výrobky na vlasy, řasy, obočí, nehty, obličej, ruce, mýdla, hlíny, soli atd. Pokud budete mít jakoukoliv otázku, neváhejte e-shop kontaktovat. 

Popis bio vosku:
Důvodů pro lámavost a křehkost nehtů může být velmi mnoho. Většinou se toto stává kvůli nedostatečné výživě a péče. BIO vosk - vynikající prostředek pro obnovení a ochranu nehtů.
Včelí vosk a parafín poskytují ochranu proti UV záření a účinkům žíravých látek. Ricínový olej, který je součásti BIO vosku, poskytuje nehtům nezbytné živiny, které přispívají k změkčení kutikul a hojení ran. Silicon posiluje nehty a vyplňuje mikrotrhliny. BIO vosk obsahuje také nezbytný komplex látek, potřebný pro výživu nehtů.
Složení Komplexu: eleuterokok, vitamíny B, D, E, glukóza, škrob, polysacharidy, pektin, esenciální oleje a stopové prvky.
Vosk je kosmetický přípravek, který je snadno ocenit po prvním použití. Působí okamžitě. Ihned po aplikaci kutikuly budou mít upravený vzhled.
Balení: 6 ml.
Vosk


Složení



Konzistence

Jak to vidím já?
Poslední dobou se setkávám s tím, že na trhu najdete mnoho výrobků označovaných jako přírodní nebo bio. Přírodní kosmetika je kosmetika, která používá látky z přírody. Přírodní kosmetika by měla být na bázi přírodních rostlinných olejů.  Abyste si byli jistí, že jde opravdu o přírodní nebo biokosmetiku, doporučuji věnovat pozornost složení výrobků a případně jejich certifikacím. 

Přírodní nebo bio kosmetika by neměla obsahovat:
  • Minerální oleje (Paraffinum liquidum) vyráběné z ropy - jsou bohužel i běžnou složkou přírodních a bylinných produktů. Často se používají jako základ „nejjemnějších“ dětských olejů.
  • Syntetické konzervanty - jsou to například parabeny (Methylparaben, Ethylpapraben, Propylparaben, Butylparaben), Sodium Benzoate a další.
  • Syntetické vonné látky - mohou být příčinou vzniku alergií nebo již vzniklé potíže zhoršovat.
  • Syntetická barviva - používaná k dosažení líbivého vzhledu.
  • Látky a suroviny živočišného původu - výjimkou je včelí vosk a lanolin z ovčí vlny.
  • Přírodní kosmetika by neměla být testována na zvířatech.
Složení vosku mě zklamalo najdete v něm:
  1. PARAFFIN - Parafín, Vazelína, Minerální olej, Paraffinöl, Erdöl, Paraffinum Liquidum, Mineral Oil, Paraffinum Perliquidum, Dünnflüssiges Paraffin, Flüssiges Paraffin, Light Liquid Paraffin, Light Mineral Oil, Liquid Paraffin, Liquid Petrolatum, Mineralölraffinat, Oleum Vaselini Album, Paraffina Liquida, Paraffin, Liquid, Paraffinum Subliquidum, Vaselina Liquida, Weißes Vaselinöl, Weissöl, Paraffin Oil, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Dickflüssiges Paraffin, Vaselinöl, Weisses, Parafinum Liquidum. 
  • může se hromadit v ledvinách, játrech a lymfatických uzlinách
  • vytváří vodotěsnou vrstvu
  • podporuje ucpávání pórů
  • podporuje tvorbu vrásek
  • může dráždit pokožku (podle čistoty parafínu)
  • zabraňuje dýchání pokožky
  • zabraňuje přirozeným funkcím pokožky
Čekala jsem, že bude obsahovat přírodní vosk nebo něco na přírodní bázi. Bohužel mě tahle složka zklamala na plné čáře! Škoda, že je na první místě! 

2.  Castor oil - Riconový olej má báječné regenerační schopnosti oleje oceníte i v případě, pokud trpíte na slabé lámavé nehty, které se snadno třepí a nedorůstají kýžené délky. Ricinový olej stačí aplikovat na nehtová lůžka a nechat působit alespoň 30 minut a poté zbytky nevstřebaného oleje vmasírovat do pokožky rukou. Tento zábal je nejvhodnější aplikovat na noc, aby měl olej dostatek času pro regeneraci nehtového lůžka i samotného nehtu. Při pravidelné aplikaci již nebudete potřebovat posilující laky na nehty ani žádné vytvrzovače. Nehty budou přirozeně pevné a zdravé. Takže konečně nějaký rostlinný olej. Ricinový olej používám na řasy a opravdu vidím rozdíl, také chystám recenzi.

3. Cera Alba -  Bílý vosk, vznikne vybělením žlutého včelího vosku a vepřové sádla - využívá se i v průmyslu - má výbornou vstřebatelnost, ale rychle žlukne. Osobně proti sádlu nic nemám, ale pokud je kosmetika rádoby přírodní, tak by se tam nemělo nic živočišného přidávat. Sádlo se používá na hojení jizev. Na to je sádlo velmi účinné. Mňam teď jsem dostala chuť na chleba se sádlem a cibulí. 

4. Silicone - jde o tekuté snadno roztíratelné kapaliny, které se na kůži dobře nanášejí a činí její povrch hedvábný a hladký. Silikonové oleje jsou pokožkou dobře snášeny. Tyto syntetické oleje a vosky se v konvenční kosmetice běžně používají, přestože mají výrazně negativní vliv na životní prostředí. Jejich používání v pleťové a především vlasové kosmetice má několik důvodů. Silikony například činí vlasy hladké a lesklé. Silikony kolem vlasu vytvoří neproniknutelný film, který způsobí, že je vlas velmi uhlazený a prakticky vše po něm sklouzne. Dále chrání vlasy před účinky tepla, chrání před slunečním zářením, zabraňují zacuchání a tím poškození vlasů. Uhlazujících vlastností se využívá i v pleťových a tělových krémech. Silikon nepatří do složení přírodní kosmetiky. 

Co si myslím o složení vosku?
Bio vosk, jak je označován. By měl mít přírodní složení. Určitě by se v něm neměl vyskytnout parafín, silikon ani vepřové sádlo. Oceňuji, že obsahuje ricinový olej. Určitě bych nenazývala vosk jako BIO!! To mě opravdu vytočilo. Na druhou stranu takové složení mi nevadí, pokud je to určené na nehty. Vadí mi, že se označuje jako BIO, když tomu tak není. Jaký máte názor na složení vosku?

Jaký měl tedy vosk účinky?
Kromě složení mi na něm nic nevadí, ale pojďme si to rozebrat krůček po krůčku. Když mi vosk přišel byla jsem překvapená, jak byl zabalený. Balení je plastové a jeho obsah je 6ml. Vosk zakoupíte na jejich stránkách za 105,- Kč. Cena není vysoká. Vosk jsem používal po odlakování a pořádně vmasírovala. Jak vidíte na fotce, tak se jedná o pořádně mastný vosk, který se vstřebává dlouho. Po použití vosku a vstřebání jsem měla nehtovou kůžičku jemnou a nebyla tak suchá jako předtím. Musím uznat, že po pravidelném používání nemám tolik kůžičku suchou. Neřekla bych, že obnovuje a posiluje nehty. Na kůžičku je to skvělý pomocník, ale jinak jsem nezaznamenala jiné účinky. Voní jako vazelína. Celkově ho doporučuji lidem se suchou kůžičkou okolo nehtů, jinak toho moc nečekejte. 

Máte se stránkou zkušenosti? Co říkáte na vosk Vy? 

Mějte krásný den. Vaše Kyrkys

1 komentář:

  1. se stránkou zkušenosti nemám, moc přes internet nenakupuji, vosk vypadá zajímavě, cena je fajn, ale jak čtu, tak asi nemá cenu kupovat :) recenze jako vždy skvělá! ♥

    http://lifewithpett.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat